Vandaag een gerechtje met veel smaken die niet meteen mijn ding zijn.. koriander, kaneel, anijs ( in de venkel) maar het resultaat was verrassend. Mijn bord zonder problemen opgegeten. Het koken daarentegen ging niet zonder slag of stoot...
(mis)stap 1: de bouillon trekken, beginnen met een groentebouillon en na 15 minuten zou ik er de kip ( voor de sandwich van maandag) bijdoen, mooi volgens het boekje. Wat ik helaas niet gezien had was dat ik mijn vuur niet goed aangezet had en de kip lag er dus iets te vroeg in, niks dramatisch, hij is goed doorkookt en de bouillon is geslaagd.
(mis)stap 2: recept: 60 gram koriander voor de korianderpesto... Tine had 1 kruidenplantje, en komt daarmee maar aan een goeie 6 gram. Toch doorgezet, niet volledig tevreden met de smaak van de korianderpesto op zich, maar bij de tabouleh achteraf wel blij dat deze erbij was.
(mis)stap 3: Bak de scampi in een zéér hete pan zegt Meus. Mission accomplished want mijn pan vloog er zelfs van in brand. Gelukkig geen schade, enkel een klein verschot :-)
1 minpuntje aan mijn tabouleh, k heb een beetje te rap teveel bouillon ingedaan dus is deze nog iets te sompig. Voor de rest wel lekker, voor de score van Pieter ( die niet graag scampi eet ) is het nog even afwachten tot later vannacht.
Smakelijk!
Intussen een score van Pieter ontvangen: 6,8/10
Geen opmerkingen:
Een reactie posten