donderdag 8 maart 2012

Varkenskotelet met wortelstoemp en moelleux

Gisteren ( 7 maart ) had ik een veel betere werkdag achter de rug, en gelukkig maar want er stonden mij 2 gerechtjes te wachten. Wortelstoemp met varkenskotelet en pickles en ook de heerlijke moelleux van chocolade die ik al enkele keren eerder gemaakt had.

Geprobeerd beide zo efficient mogelijk te combineren, als in "Pieter zijn de wortels al zacht" terwijl ik het beslag van de moelleux mixte. Zo kon het beslag al de koelkast in terwijl wij dit meesterwerk ( ahum ) konden uittesten en beoordelen:


Het kreeg van Pieter een score van 7,5/10. Lekker, maar niet overdonderend, wel een pluim voor de stoemp. Daarna was het hoog tijd om de moelleux in de oven te steken, oven voorverwarmen, dresseerringen inboteren en bebloemen en scheppen maar. Van Meus moest ik een spuitzak gebruiken maar lepels werken ook ;-)

Daarna volgde het spannende moment... de moelleux breken...


Tadààààà perfecto, en goed voor een score van 9,8/10 op de schaal van Pieter. Lekker luchtig, mooi lopend vanbinnen, goed gebakken langs buiten.

Vandaag volgt pladijs met tartaar en puree, Toppertje?

1 opmerking:

  1. Nu krijg je een toppertje voor de moelleux :D *denkbeeldige stempel op je hoofd*

    BeantwoordenVerwijderen