Het filodeeg was rechthoekig, de andere allemaal rond dus heb ik eerst uit een deel van het filodeeg kleinere vierkantjes uitgesneden om het binnenste velletje te worden. De eerstvolgende loempia's waren dus volledig gemaakt uit filodeeg maar ons smaak-test-panel (= Lien ) vond de middenste velletjes dan niet genoeg doorbakken en teveel deegsmaak. Daarna een combo filodeeg + brickdeeg errond geprobeerd. Veel beter, lekker crispy, mooi strak uiterlijk, minder bubbelig als de eerste pogingen.
De zoetzure saus was lekker, Lien had wel liever een pikante dipsaus als een zoetzure, maar los daarvan, goed sausje.
Score van Pieter: 7,2/10
Score van Lien: 7,8/10
Algemene conclusie: Veel werk en een resultaat dat niet noodzakelijk veel beter is als de diepvriesvarianten. Maar je weet natuurlijk wel dat alles vers is, en smaken doet het zeker!
Smakelijk!
Het heeft wel een beetje gebrubbeld in mijn buik vannacht :)
BeantwoordenVerwijderen