Niet-Meus recepten
Ohnee, nog zoveel in de frigo.. spinazie, gehakt, restje rucola van meusgerecht 1... En dat net nu ik een meusplanning opgesteld heb én nu ik heerlijke dumplingvelletjes meegenomen heb van op de citytrip naar Rotterdam.
That call's for dumplings!
Ingrediënten:
Dumplingvelletjes ( te vinden in diepvries Chinese supermarkt of zelf te maken van water en bloem)
1 zak spinazie
left-over rucola
1 teen look
400 gram gehakt
sojasaus
peper
Dip op de foto: ketjap (zoetere sojasaus)
Bereidingswijze:
- Neem een voldoende grote mengkom
- Doe het gehakt erin, samen met de geplette teen look en wat sojasaus
- Blancheer in de tussentijd de spinazie en rucola en laat goed uitlekken
- Meng de groenten onder met het gehakt tot je een goed verdeelde massa krijgt.
Hou nu uw velletjes klaar en een laag schaaltje of glas met een beetje water in.
-Leg het ronde dumplingdeegje op je hand
-maak je vinger nat en wrijf op 1 helft het randje van de dumpling wat in met water zodat die beter toekleeft.
-Schep nu een koffielepel van het beslag in het midden van de dumpling.
-Breng nu de onderste en bovenste flap naar elkaar toe, zonder de zijkanten al aan te duwen, de dumpling is nu enkel in het midden al toe.
- Voor de zijkanten duw je ze samen, maar op een manier dat 1 cm van de rand nog een "opening" met U-vormige lus zit. Deze duw je dan plat tegen de rand en dit herhaal je aan de andere zijkant.
Als deze uitleg niet duidelijk is voor het vouwen: dumpling folding op google biedt vele filmpjes met makkelijke en moeilijke manieren om dumplings dicht te krijgen.
Smakelijk!
Abonneren op:
Posts (Atom)
huphup, wij willen dumplings!!
BeantwoordenVerwijderenmjammjam
BeantwoordenVerwijderen